Wie zijn wij?

Wij zijn Hermien, Wouter en Koen, jonge dertigers.                         

                                         Koen, Wouter en Hermien

Daarnaast hebben we nog iets gemeen: we vinden het super om mensen terug te laten genieten van hun eigen moestuin en doorheen de seizoenen alles te zien evolueren. De voorbije jaren hebben we gemerkt dat heel veel Belgische gezinnen, net als wij, het leuk vinden om opnieuw, hoe kleinschalig ook, uit eigen tuin te kunnen oogsten.


Wouter

“De interesse in klein fruit is de jongste jaren pijlsnel gestegen. Vanuit persoonlijke expertise hebben we zeer sterke rassen gekozen om mensen de smaak en het plezier van hun zelf geoogste appels te laten herontdekken!

Een belangrijk voordeel van MiniTree appelbomen is dat ook mensen met weinig tijd perfect appels kunnen oogsten. Zo hoeven ze niet gesnoeid te worden en zijn ze resistent tegen de belangrijkste schimmelziektes. Daarenboven onderscheiden Minitree appelbomen zich van traditionele appelbomen omdat ze niet veel ruimte innemen. (U kan reeds 3 boompjes op 1,5m planten !)

Een kleinere (stads)tuin of balkon hoeft geen belemmering te zijn, MiniTrees lenen zich perfect om in een sierpot te planten".

Koen

“Bij het heraanleggen van mijn tuintje zocht ik een geschikte aanplanting langs de tuinafsluiting met de buren. Een klassieke haag leek mij teveel snoeiwerk zonder meerwaarde voor de tuin. Met een druk professioneel en sociaal leven wou ik het tuinonderhoud tot een minimum beperken en toch in m’n vrije tijd tot rust kunnen komen in mijn tuin. Dit alles vond ik terug in de MiniTree-appelhaag: geen snoei- of sproeiwerk, de appelbomen geven in het voorjaar prachtige bloesems, doorheen de zomer zie ik de appels aanzwellen tot ik ze bij het begin van de herfst zelf kan plukken en proeven.

Na deze positieve ervaring besloot ik samen met Wouter en Hermien ‘de eetbare tuin’ te gaan promoten. Ook zonder groene vingers kan je appels van eigen kweek eten!”

Hermien

“Als vrouw binnen Minitree België hou ik ervan om warmte en een goed gevoel over te brengen bij mensen. De opmaak van onze folders, de beurs- en klantencontacten neem ik voor mijn rekening. Eens de appeltjes geoogst kunnen worden, verwerk ik ze graag tot de lekkerste desserts!

Tegenwoordig is de appel bovendien heel erg trendy als decoratie binnenshuis. Appeltjes van MiniTree, type "Rosalie", kunnen perfect ter decoratie in een leuke schaal of vaas je interieur opvrolijken.

Tot slot is de natuur voor mij een onuitputbare bron van energie, iets waar velen nauwelijks nog bij stilstaan. Met enkele MiniTrees op je terras of in je tuin kom je al een heel eind!

Met speciale gelegenheden doe ik graag een Minitree cadeau in één van onze leuke geschenkverpakkingen.”


Historie en kennis

Het idee voor de MiniTree ontkiemde bij één van Nederlands grootste vruchtboomkwekerijen, Boomkwekerij Henri Fleuren uit Baarlo, intussen reeds de derde generatie eigenaren van het in 1922 opgerichte familiebedrijf, dat met ongeveer 2,5 miljoen vruchtbomen per jaar een van de grootste vruchtboomkwekerij van Nederland is. Het Baarlose bedrijf was al goed voor meer nieuwigheden in haar branche, en de MiniTree is in 2010 de nieuwste oogappel.

Website door Forwart